понедељак, 16. октобар 2017.

Младеновић: За радове на улицама Београда издвојено преко две милијарде

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић потврдио је да ће највећи део радова на улицама Београда бити завршен до 16. новембра, као и да је град за реконструкцију неколико великих улица и тргова издвојио више од две милијарде динара.

Младеновић је за „Београдску хронику“ рекао да се радови одвијају предвиђеном динамиком и да кашњења за сада не постоје.

– Све се одвија под стручним надзором, а дужина трајања радова предвиђена је још у тендерској документацији. Нисмо имали већих непланираних проблема, а подсетићу да је лева страна Булевара ослобођења завршена две недеље пре рока, док је реконструкција Рузвелтове стигла до најтеже и последње – четврте фазе. На Тргу  Славија се ради и уређење парка, па ће по окончању радова на самој саобраћајници грађани на располагању имати и нови парк – рекао је Младеновић.

Према његовим речима, актуелни радови на београдским улицама коштају више од две милијарде динара.

– Рузвелтова улица није реконструисана од краја деведесетих година прошлог века, док је Булевар ослобођења последњи пут реновинан почетком осамдесетих. Улагање оволико великог новца било је у потпуности оправдано јер ћемо средити веома важне саобраћајнице – појаснио је заменик градоначелника.

Младеновић је истакао да ће Булевар ослобођења са Тргом Славија коштати преко милијарду динара, а парк на Славији око 200 милиона. Када је у питању Рузвелтова улица заједно са Улицом Мије Ковачевића, навео је Младеновић, трошкови су близу милијарду.

– Што се тиче Бранковог моста, град је за санацију издвојио преко 200 милиона динара, а радови ће тамо најдуже трајати. Ипак, очекујемо да ћемо у децембру имати конкретне помаке када је у питању завршетак реконструкције Бранковог моста – нагласио је Младеновић.

Он је додао да уколико дође до кашњења грешком извођача радова, он ће сигурно морати да плаћа пенале, а исти случај важи и за трошкове изазване тим кашњењем. Пратимо динамику радова, додао је Младеновић, те поручио да не очекује да ће до тога доћи.