среда, 18. октобар 2017.

Јавни конкурс за подршку иновативним делатностима и самозапошљавању

Град Београд, у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд, расписао je данас јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја иновативних делатности и самозапошљавања. Право на доделу средстава имају незапослена лица која имају стечено високо образовање, иновативну бизнис идеју и да су држављани Републике Србије са пребивалиштем на територији града Београда. 

Како је прецизирао градски секретар за привреду Милинко Величковић, овај програм се спроводи у оквиру Акционог плана за запошљавање Града Београда за 2017. годину, који има за циљ јачање капацитета пословне инфраструктуре у области ИТ индустрије.

– Предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава за подршку развоја иновативних делатности и самозапошљавања за покриће трошкова инфраструктурних и стручних услуга у Научно-технолошком парку Београд у првој години пословања. У то спадају канцеларијски пословни простор и административне и стручне услуге и остале релевантне услуге у зависности од степена развоја бизнис идеје, а у циљу подршке самозапошљавању незапослених лица, развоја нових иновативних и високотехнолошких производа, услуга и процеса, стварања нових технолошких предузећа, повећања конкурентске способности привредних субјеката и укључивања у међународне тржишне токове – навео је Величковић.

Јавни конкурс је отворен дo 1. новембра. Јавни конкурс са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).