четвртак, 19. октобар 2017.

Промоција Београда у Софији

Настављајући овогодишњу промотивну кампању у градовим региона, Туристичка организација Београда данас је представила актуелну туристичку понуду наше престонице у Софији, намењену гостима из Бугарске. 

На конференцији за медије одржаној у хотелу „Хемус” у Софији, присутним гостима – представницима медија и туристичких агенција обратили су се амбасадор Републике Србије у Бугарској Владимир Ћургус, заменик директора ТОБ-а Слободан Унковић, затим Маријана Орешкова из Туристичке организације Софије и Бајко Бајков, председник Асоцијације бугарских туроператора и туристичких агенција. Госте су поздравили и Душица Тодоровић из ТО Ниша и Марија Ставров Нацков из Спортско-туристичког центра Димитровград, као учесници у промоцији туристичке понуде за бугарске туристе.

Уследила је презентација зимске туристичке сезоне у Београду, културних и забавних манифестација у наредном периоду, као и понуде за наступајуће новогодишње и божићне празнике, за које су гости из Бугарске посебно заинтересовани. Уз Београд, презентована је и понуда Ниша, Димитровграда и хотела „Стара Планина Ризорт”.  

Догађај је организован у сарадњи са Амбасадом РС у Бугарској и Асоцијацијом бугарских туроператора и туристичких агенција. 

Од почетка године, у Београду је регистровано 23.256 бугарских туриста, који су на годишњем новоу међу најбројнијим гостима у нашем граду.