четвртак, 19. октобар 2017.

Пензионери и гимназијалци у заједничком разледању престонице

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић испратили су данас пензионере и ученике Осме београдске гимназије на бесплатно разледање престонице туристичким аутобусом у организацији Удружења за заштиту младих и подршку Града Београда. 

Петронијевић је истакао да је циљ овог пилот пројекта да наши најстарији суграђани, који су градили Београд и државу, пренесу искуства младим људима.
 
–У тој синергији најстаријих суграђана и наших гимназијалаца, који ће једног дана преузети вођење овог града, може дођи до нових идеја чију ће реализацију Град Београд увек подржати. Идеја је да се овај пилот пројекат настави и током ове, али и наредних година, уз консулатације са Београђанима – истакао је Петронијевић за Беоинфо.

Наташа Станисављевић је подосетила да је Влада Републике Србије прогласила 2017, за годину међугенерацијске сарадње. 

– Град Београд конкретно оваквим примерима подстиче међугенерацијску сарадњу, док ће овај и слични пројекти омогућити размену искустава, дружење, али и подстицати солидарност међу генерацијама. Морамо да водимо рачуна једни о другима, и пре свега да ослушкујемо потребе наших најстаријих – указала је Станисављевић и пожелела путницима да уживају у разледању туристичких атракција српске престонице. 

Председник Удружења за заштиту младих Иван Ђорђевић се захвалио Граду Београду и Секретаријату за социјалну заштиту на реализацији ове идеје, и изразио наду да ће сарадња бити настављена и убудућности. Дружење и разгледање града, уз присутво туристичког водича, организује Град Београд уз подршку Туристичке организације Београда.