понедељак, 23. октобар 2017.

Весић: Град Београд ове године у инфраструктуру општине Обреновац уложио 3,4 милиона евра

Градски менаџер Горан Весић и председник oпштине Обреновац Мирослав Чучковић обилшли су данас радове на изградњи водоводне мреже у Улици Чеде Тодоровића у насељу Звечка, и најавили њено асфалтирање и постављање јавне расвете у дужини од 1,5 километара. 

Весић је прецизирао да је у изградњу нове водоводне мреже Град Београд обезбедио око 8,5 милиона динара, док ће са асфалтирањем и јавном расветом комплетно улагање износити око 300.000 евра. 

– Укупно улагање Града Београда у општину Обреновац ове године износи око 3,4 милиона евра. Када се узме у обзир да је пре ове инвестиције урађена канализација у обреновачким насељима Шљивици и Браће Југовић, као и ревитализација рени бунара, чија је вредност око 2,4 милиона евра, док је за асфалтирање путева уложено додатних милион евра  – указао је градски менаџер и подсетио да Град Београд заједно са Министарством просвете у том насељу гради школу.

Он је додао да приградска насеља у инфраструктури морају да достигну стандраде који постоје у ужем језгру престонице, подсетивши да се успешно спроводи пројекат да за 10 година свака кућа у Београду има воду, канализацију, пут и јавни превоз до свог домаћинства. 

– За последње три године на територији Београда урађена су 332 километра водоводне и 115 километара канализационе мреже. Неопходно је да урадимо и пет фабрика за прераду отпадних вода. После тог периода очекујем да сви имају исте услове за живот, без обзира на то да ли живе у Звечкој, Гроцкој, на Скели или Теразијама – навео је Весић.

Политика ове градске власти је да се много више улаже у приградске средине, јер се у њих није улагало деценијама уназад, закључио је гарадски менаџер, подсетивши да је насеље Звечка, са 11.000 становника, годинама било „слепо црево”. 

Чучковић је истакао да у сарадњи са Градом Београдом тренутно у Обреновцу има више од 50 градилишта и захвалио је градском менаџеру што се сваки дан труди да рубни делови те општине постану почеци, а не крајеви Београда. 

На нову водоводну мрежу у дужини од три километра биће прикључено око 30 домаћинстава, са тенденцијом даљег проширења. Радови ће се изводити у наредних 30 дана, иако је предвиђени рок за њихов завршетак 90 дана, истакли су из обреновачког водовода.