понедељак, 23. октобар 2017.

Првенство Београда у боћању

Поводом међународне Недеље солидарности, већ традиционално, у уторак, 24. октобра са почетком у 10 сати у сали СЦ „Олимп Звездара”, Вјекослава Ковача 11, биће одржано првенство Београда у боћању за 2017, саопштавају из Општине Звездара.

СЦ „Олимп“ ће као домаћин окупити око 150 учесника са инвалидитетом, оба пола и свих узраста и видова инвалидитета, који ће се надметати за титулу шампиона главног града у боћању за 2017. по категоријама и узрасту, а по три првопласиране екипе биће награђене медаљама, а најбољи ће бити у прилици да представљају свој град и на првенству Србије.

На овој најмасовнијој спортској смотри код нас биће присутни ученици школа, корисници услуга установа за децу и социјалне и здравствене заштите, чланови спортских удружења и организација особа са инвалидитетом и други.  Из сваке средине само по једна екипа по категорији  моћи ће да узме учешће, јер простор не би био довољан да прими све заинтересоване, каже се у саопштењу.

Боћање је започело као спорт особа са церебралном и дечјом парализом, јер је најпогоднији управо за ову популацију, али је врло брзо прихваћен код свих и прилагођен њиховим могућностима па је данас то на свету најпопуларнија и најмасовнија параолимпијска дисциплина, изузетно омиљена и све присутнија и популарнија и у нашој средини. 

Организатори пвенства су  Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида Општине Звездара, под покровитељством канцеларије УНИЦЕФ уз разумевање и подршку Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.