уторак, 24. октобар 2017.

Весић: У првoj пoлoвини дeцeмбрa бићe прoхoднo пeт трaкa нa Брaнкoвoм мoсту

У току је постављање носача за нову пешачку стазу на Бранковом мосту и тиме је практично почела уградња делова који су претходно били демонтирани због реконструкције моста, рекао је градски менаџер Горан Весић у „Београдској хроници”. 

– Демонтирали смо преко 400 метара пешачке стазе, челичних конзола, ограде и декоративног осветљења, тренутно се у Батајници то припрема и доноси на градилиште. Преко дана је на градилишту око 80 радника, а у другој смени више од 40 радника који раде до 11 увече. Заменићемо око 40 тона челика како би мост био поново сигуран и могао да се користи на најбезбеднији начин – казао је градски менаџер.

Он је подсетио да радове изводи наша домаћа фирма „Мостоградња” и изразио очекивање да ће већ око 10. децембра  бити завршен већи део посла.

– Тада ће у саобраћај бити пуштено пет саобраћајних трака, осим жуте траке из правца Новог Београда ка старом делу града. У тој траци морају да буду машине а ту стоје и скеле на којима раде радници. Они ће наставити да раде и у првим пролећним данима како би посао био завршен. Возачи ће у сваком случају имати у првој половини децембра проходних пет саобраћајних трака, што ће заједно са завршеним радовима на Славији, у Рузвелтовој и свим другим великим пројектима учинити да овај мост буде растерећенији у саобраћајном смислу – рекао је Горан Весић.