уторак, 14. новембар 2017.

Горан Весић угостио чувеног бразилског фудбалера Роберта Карлоса

Градски менаџер Горан Весић угостио је данас у Старом двору прослављеног бразилског фудбалера Роберта Карлоса. Догађају су присуствовали члан Градског већа Драгомир Петронијевић и подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић. 

Весић је рекао да долазак славног Бразилца за град није само велика част, већ је истовремено и показатељ да Београд постаје центар спорта у региону, у који долазе велики спортисти и након завршетка каријере. 

– Последњих неколико година трудимо се да у Београду сваке године имамо једно велико спортско такмичење. Тако смо имали европска првенства у атлетици, ватерполу и футсалу, а следеће године имамо фајнал фор Евролиге. Такви догађаји позиционирају Београд на спортској мапи света и доприносе развоју наше спортске инфраструктуре. Осим тога, спортски туризам је такође веома значајан за град који жели да буде туристичка престоница региона – рекао је Весић.  

Весић је присутне упознао са идејом Роберта Карлоса, који је предложио да се у Београду организује утакмица, пред Светско првенство у Русији, у којој би његови пријатељи, ветерани из Реал Мадрида и других клубова дошли у Београд и играли са српским ветеранима. 

– Град Београд ће учествовати у организацији тог догађаја и договорили смо се да сав новац који буде прикупљен иде за развој фудбала, за младе фудбалере, како бисмо на тај начин помогли развој фудбала у Србији. Србија је четврта земља у свету по броју фудбалера који играју у иностранству и земља која је дала велики број фудбалера. Наша репрезентација се пласирала на Светско првенство и верујем да ћемо на овај начин показати да се полако враћамо на фудбалску мапу света. Ова година је добра за српски фудбал, пошто Звезда и Партизан играју на међународним такмичењима, што је велики успех и ситуација у каквој дуго нисмо били. Верујем да ће изградња националног стадиона, уз посете људи попут Роберта Карлоса, додатно допринети развоју српског фудбала – додао је Весић и захвалио чувеном Бразилцу на издвојеном времену и посети Скупштини града Београда.

Роберто Карлос је захвалио на пријему у здрању Старог двора и рекао да се радује пријатељској утакмици „његових” и српских ветерана. 

– Веома сам срећан што сам овде. Београд је место где се спорт веома цени и људи у њему уживају, тако да ће тај догађај бити одличан не само за туризам већ и за све људе који воле спорт – рекао је Карлос.