уторак, 14. новембар 2017.

Велик одзив пензионера за сениор картицу

Одзив пензионера за сениор картицу је велик, а до сада их је подељено више од педесет хиљада, рекла је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. Она је гостујући на ТВ Коперникус оценила да је то доказ да је пројекат одличан.

– Основна идеја била је да се пензионерима омогући додатна уштеда у личним буџетима. На самом пројекту се веома дуго радило, а настао је у комуникацији са грађанима. Да је пројекат добар, показује и чињеница да интересовање не јењава како у градским општинама тако и у свих 26 клубова за старе – навела је Наташа Станисављевић.

Она је прецизирала да је са више од две стотине продајних места потписан протокол о сарадњи, где пензионери могу да остваре попусте. Попуњавањем приступнице пензионери добијају привремену картицу, која је одмах активна, а персонализоване картице стижу на кућну адресу. Временски рок за пријављивање не постоји, нити је број картица ограничен, тако да сви пензионери могу да је добију кад год желе. 

– Пројекат је дугорочан и нама је идеја да се активности надаље шире. Велик број компанија се јавља са жељом да сарађује, тако да ће се повећавати и продајна места и погодности – казала је она.

Пензионери су се највише интересовали за прехрамбене објекте, тако је да потписан уговор са „Аромом”, која има више од четрдесет објеката у Београду, а у току је и потписивање са другим трговинским ланцима. 

У 2018. ће се размишљати и о другим катагоријама грађана и како градска власт може да развија нове услуге, а услов за то је био да систем социјалне заштите функционише тачно на време и да се сва давања исплаћују редовно и без кашњења, у чему се успело претходних година, додала је она. 
У протекле три и по године, подсетила је Наташа Станисављевић, отворено је шест нових клубова за старе, а до краја године биће их још два – на Врачару и у Батајници. До средине наредне године очекује се да Београд има тридесет клубова за старе.