петак, 17. новембар 2017.

Сајам београдских вина

Сајам београдских вина одржаће се од 17. до 19. новембра и на њему ће бити представљена искључиво вина са ознаком географског порекла Београд, саопштавају из Туристичке организације Београда.

Сајам се организује у циљу стварања бренда „Београдско вино” и туристичког програма „Београдска винска тура”, који ће позиционирати Београд уз друге европске и светске градове који су по оваквим брендовима постали препознатљиви на туристичкој, гастрономској и енолошкој сцени.

У сарадњи са Туристичком организацијом Београда, овим поводом у нашем граду борави група страних новинара из Русије, Аустрије, Италије, Холандије и САД који пишу за најпознатије светске магазине посвећене винима и који ће током боравка у Београду обићи бројне винарије и дегустрирати вина. 

Конференција за медије одржаће се сутра у 14 часова у  хотелу Radisson Blu Old Mill, а после тога у истом простору наставиће се Сајам вина на ком учествује око 50 излагача, чланова Удружења произвођача вина са ознаком географског порекла Београд, а обухваћено је пет виногорја: авалско, космајско, дубонско, грочанско и смедеревско виногорје.