петак, 17. новембар 2017.

Свечано отворен 14. Позоришни фестивал „Позориште Звездариште”

Четрнаести Позоришни фестивал „Позориште Звездариште” отворен је данас у фоајеу Установе културе „Вук Стефановић Караџић”. Пред великим бројем деце и гостију,фестивал је отворио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и председник Савета фестивала.

Игњатовић је изразио задовољство због прилике да отвори Фестивал који 14. пут организује Општина Звездара, а на којем ће посетиоци, у периоду од 17. до 23. новембра, моћи да уживају у најбољим представама за децу из Србије, Црне Горе, Хрватске и Републике Српске. Он је истакао да ће Општина Звездара и даље велику пажњу поклањати програмима за најмлађе и изразио наду да ће свако следеће „Звездариште” бити успешније од претходног.

У свечаном програму отварања „Звездаришта” учествовали су циркуски артисти и жонглери „Инекс Циркус Театра”, као и плесачи Плесног клуба „Спин”.

У такмичарском делу Фестивала биће одиграно 14 представа у извођењу 13 позоришта из 12 градова из 4 земље, по избору селектора Жељка Хубача.

Све представе у такмичарском делу Фестивала гледаће и оцењивати чланови стручног жирија (Игор Вук Торбица, један од најзначајнијих редитеља млађе генерације, Светлана Сретеновић, глумица и драмски педагог,  са вишегодишњим искуством у жирирању фестивала за децу и Милица Пилетић, драматург и драмска списатељица, добитница Михизове награде) и Дечјег жирија.