субота, 18. новембар 2017.

Београд – моје сигурно окружење

Поводом обележавања Светског дана детета, Пријатељи деце Београда, под покровитељством Града Београда, организују програм под називим „Београд – моје сигурно окружење”. Програм се реализује у понедељак, 20. новембра, у 13.30 сати у Центру за куктуру „Влада Дивљан”.

Програм обележавања Светског дана детета осмишљен je тако да промовише град као сигурно место за одрастање деце, да укаже на права деце на одмор и слободно време, на игру и рекреацију која одговара узрасту детета и на њихово слободно учешће у културном животу и уметности, рекреативним и слободним активностима, у складу са Конвенцијом о правима детета.

У програму ће наступити око 200 учесника – деце и младих из Дечјег вртића,  „Вила” ПУ „Наши дани”, стипендисти Фонда за младе таленте Града Београда, хорови 10. гимназије „Михајло Пупин” и ОШ „Никола Тесла”, Основна балетска школа „Лујо Давичо”, група певача „Нађи своју звезду”, плесна група ОШ „14. октобар” и соло певачи – „Златне сирене” Београда из ОШ „Дринка Павловић” и ОШ „Исидора Секулић”. Деца, учесници програма, говориће цитате истакнутих књижевника о деци и Београду.

Учесницима конкурса „Моја школа, безбедно окружење” и конкурса „Лепоте Београда” биће додељене дипломе и награде. 

Светски дан детета je годишњи међународни догађај који је установила Генерална скупштина Уједињених нација 1954. године, а који се организује сваког 20. новембра у свим државама. Овај дан се обележава у свету да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме и потребе деце.

Покровитељ програма је Скупштина Београда, а домаћин је Градска општина Палилула.