недеља, 19. новембар 2017.

На захтев грађана продужена траса линије 94

Траса аутобуске линија 94 данас је, на захтев грађана, продужена и она ће уместо до Миљаковца саобраћати од Новог Београда (Блок 45) до Ресника, саопштено је из Општине Раковица. Због тога је у Улици Едварда Грига у Реснику изграђена нова окретница.

Иницијативу за промену линије покренули су грађани Ресника и Авала града, али и осталих делова Раковице, и то молбoм да се побољша градски превоз продужењем постојеће линије. 

Линија 94 кретала се од Новог Београда (Блок 45) до окретнице у Борској улици на Миљаковцу. Након продужења, линија 94 ће се од окретнице у Борској даље кретати следећим улицама: Борска – Мишка Крањца – Патријарха Димитрија – Ослобођења Раковице – Кружни пут Кијево – Славка Миљковића до новоизграђене окретнице у Улици Едварда Грига (у близини Дома здравља у Реснику).

Осим директне везе са Новим Београдом, измењена линија ће сада саобраћати кроз насеље Ресник и повезати неке од најпрометнијих тачки у насељу, дом здравља, вртић, пијацу, школу са осталим деловима града Београда и општине Раковица.

Поласку првог аутобуса на измењеној траси присуствовао је велики број грађана Ресника и Раковице, као и Милосав Миличковић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова и шеф Одборничке групе у Скупштини ГО Раковица, и Владан Коцић, председник општине Раковица.