уторак, 21. новембар 2017.

Сајам запошљавања за особе са инвалидитетом на Врачару у четвртак

Градска општина Врачар у сарадњи са Националном службом за запошљавање организује Сајам запошљавања за особе са инвалидитетом у четвртак, 23. новембра, од 10 до 14 сати у великој сали Градске општине Врачар (Његошева 77). На сајму ће 19 послодаваца понудити преко сто радних места, на које особе са инвалидитетом могу да конкуришу. Званично отварање Сајма одржаће се у 11 сати.

Национална служба за запошљавање ће након отварања представити активности  у вези са пројектом „Trans2work“ и одржати обуку за активно тражење посла, а општина Врачар је обезбедила тумача за знаковни језик за глуве особе. Позив да посете Сајам запошљавања упућен је свим незапосленим особама са инвалидитетом, као и онима који желе да промене посао, без обзира на облик инвалидитета. Посетиоци Сајма моћи ће да успоставе директан контакт са послодавцима, представе се и предају своју радну биографију.  

Циљ Сајма за запошљавање за особе са инвалидитетом је са једне стране да се омогићи непосредна комуникација између послодавца и лица које активно траже посао, а са друге стране јесте подизање свести јавности о могућностима и користима од запошљавања особа са инвалидитетом. 

Градска општина Врачар  је након усвајања Локалног акционог плана за запошљавање почетком 2017. године спровела велики број мера активне политике запошљавања, а организовање предстојећег Сајма је један од начина за стварање услова за повећање запослености особа са инвалидитетом, равноправно учешће на тржишту рада, као и за њихову социјалну инклузију.