среда, 22. новембар 2017.

Обилазак Музеја Николе Тесле у оквиру пројекта „Упознајмо Београд”

У оквиру пројекта „Упознај Београд” члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је данас, заједно са суграђанима Музеј Николе Тесле. 

Mузеј су обишли ђаци средње школе „Никола Тесла” и чланови Удружења особа са инвалидитетом, а Петронијевић је истакао да је циљ ове акције да што више наших суграђана обиђе значајне тачке града и детаљније се упозна са историјом Београда, значајним историјским дешавањима и личностима које су у њима учествовале.

–    Од почетка пројекта обишли смо музеје Вука Караџића, Доситеја Обрадовића, Музеј савремене уметности, а данас обилазимо Музеј Николе Тесле и наставићемо да млађе, али и старије који то желе, упознајемо са свим историјским бисерима Београда. Мислимо да је важно да се сви упознамо са историјом града и да остваримо добру синергију између млађих и старијих генерација. Удружења особа са инвалидитетом која су се прикључила пројекту дају му додатну снагу и надамо се да ће се овај и слични пројекти наставити и у наредним годинама – казао је Петронијевић, позвавши све заинтересоване да својим иницијативама унапреде овај пројекат.

Подсетимо, пројекат „Упознај Београд” започео је обиласком града отвореним аутобусом, а Петронијевић истиче да се локације бирају на основу сугестија и предлога суграђана.