петак, 24. новембар 2017.

Град Београд на Шeстом мeђунaрoдном сajму спoртa

Град Београд учествује на Шeстом мeђунaрoдном сajму спoртa који је данас пoд слoгaнoм „Србиja, зeмљa спoртa”, отворен у Хaли 1 Бeoгрaдскoг сajмa. Сајам траје дo нeдeљe, а oтвoрио га је министaр oмлaдинe и спoртa Вaњa Удoвичић. Организатор је Спoртски сaвeз Србиje, a пoкрoвитeљ Mинистaрство oмлaдинe и спoртa. Улаз је слободан.

Према речима в.д. градског секретара за спорт и омладину Зорана Јовановића овај сајам представља праву прилику да Секретаријат за спорт и омладину презентује свој рад и програмске активности које обухватају врхунски, такмичарски, рекреативни и школски спорт, као и спорт особа са инвалидитетом на територији Београда.  

- Већ четврту годину заредом учествујемо на Сајму спорта, јер је то један од начина за упознавање и размену искуства са свим учесницима у систему спорта, који су такође присутни на овој манифестацији – рекао је Јовановић.

Он је подсетио да је Град Београд ове године био домаћин великом броју страних такмичара и спортских делегација, учесницима великих и значајних такмичења.  Додао је да ће таква пракса бити настављена у наредној години када ће у Београду бити одржано више од 90 такмичења у различитим спортским гранама, уз подршку Града. 

- Београд ће наредне године бити домаћин најуспешнијим европским кошаркашким клубовима, јер ће се на паркету Арене Београд одлучивати  о новом шампиону европског континента. Фајнал фор Евролиге, који ће се одржати у мају следеће године, биће највећи спортски догађај у нашој престоници, који ће сигуран сам, привући велики број домаћих и страних љубитеља кошарке и велики број страних туриста – рекао је Јовановић и позвао све љубитеље спорта да у дане викенда посете ову већ традиционалну спортску манифестацију.

Отварању сајма просуствовао је и подсекретар за спорт и омладину Никола Рајачић.