петак, 24. новембар 2017.

Потписан уговор између града Београда и компаније „Лукоил“

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, генерални директор компаније „Лукоил Србија“ АД Београд Игор Семеничев потписали су у Старом двору уговор између града Београда и ове компаније о давању финансијске подршке за реализацију пројеката на уређењу зелених површина у општини Земун.

Младеновић је захвалио компанији "Лукоил" јер је препознала значај друштвене одговорности. Град Београд је током последње две године, нагласио је Младеновић, успоставио блиску сарадњу са "Лукоилом" формирајући посебну комисију, чији су чланови и људи запослени у овој компанији.

–  На тај начин заједно радимо на решавању питања и проблема који се тичу делатности "Лукоила" на територији града Београда. Тиме и град решава одређена питања, али се у исто време бави и инвестицијама карактеристичним за ову компанију. У питању је веома значајна сарадња за наш град, која се остварује и по питању друштвене одговорности. Велике компаније су свесне да није довољно само пословање на територији одређене локалне заједнице, већ да би требало да дају и додатни допринос да заједница буде квалитетнија и хуманија – рекао је Младеновић.

Заменик градоначелника је истакао да је град са компанијом „Лукоил“ у претходне две године имао пуно пројеката који су између осталог обухватали заједнички наступ у реализацији разних музичких или културних манифестација.

–  Данас смо захваљујући иницијативи градске општине Земун дошли до договора са „Лукоилом“ да у оквиру помоћи коју компанија упућује заједници града Београда, буде издвојено 20 милиона динара за уређење два парка на територији ове општине. Компанија „Лукоил“ је на територији Земуна присутна на више места и они су препознали потребу да се грађанима Земуна понуди обновљен и сређен простор – додао је Младеновић.

Он је изразио наду да ће Београд оправдати поверење и још више утврдити сарадњу са „Лукоилом“, што значи да ће и у наредној години бити настављена тесна сарадња на новим пројектима.

– Инвестицијама које за њих нису велике, али нама пуно значе, односно улагањем у друштвену заједницу у којој привређују, компаније попут „Лукоила“ показују другим компанијама велики значај таквих активности. Надам се да ће и друге успешне фирме следити овај пример и пронаћи могућност и интерес да улажу овакве пројекте. Зеленило и чиста животна средина су од есенцијалне важности за функционисање градова. Када ЈКП „Зеленило Београд“ буде завршило реконструкцију ових паркова, сигуран сам да ће те зелене површине бити уређене на најбољи могући начин и да ће наши суграђани тамо моћи квалитетно да проведу слободно време – закључио је Младеновић.

Генерални директор „Лукоил Србија“ АД Игор Семеничев је рекао да се овим пројектом, који обухвата радове на уређењу и реконструкцији зелених површина, природно заокружује годишњи циклус сарадње компаније на чијем је челу и града Београда.

– Другу годину заредом заједно са градом Београдом настојимо да подржимо пројекте у области спорта, културе, науке и социјалне заштите. Веома ми је драго што имамо могућност да заједно реализујемо овакве одличне идеје и зато сам убеђен да ће се добра сарадња наставити у будућности – рекао је Семеничев.

Директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић је подсетио да је ово предузеће већ четири године, по инструкцијама града, у озбиљном инвестиционом замаху.

– Није ово први случај да друштвено-одговорне компаније доприносе развоју локалне заједнице. „Зеленило“ је спремно за све изазове, а на територији општине Земун смо у претходном периоду обновили велики број паркова и зелених површина. Увек има простора за више и боље, а требало би нагласити да тренутно радимо реконструкцију Земунског парка, која би требало да буде завршена до Нове Године – рекао је Станојевић.

Догађају је присуствовао и помоћник председника градске општине Земун Милорад Радуловић.