петак, 24. новембар 2017.

Представом „Нисам крива”, Град и МУП подржали жртве насиља

Град Београд, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, организовао је представу „Нисам крива”, која је вечерас одиграна у позоришту „Дадов”, а поводом Међународног дана борбе против насиља над женама. Догађају су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, градски менаџер Горан Весић, чланови Градског већа Драгомир Петронијевић и Весна Ивић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник општине Врачар Милан Недељковић, координаторка „Сигурне куће” Весна Станојевић, те представници спонзора представе „Телекома”. 

Министар Стефановић оценио је да је иницијатива одборница Скупштине града Београда сјајна, те да је представа симбол да ће се у Србији и Београду увек градити друштво које говори „не” насиљу.  

– Градимо толерантно друштво, а не оно које подржава насилнике на било који начин. Морамо да пошаљемо снажну поруку да жене нису криве за насиље које им се дешава и да се с тим никада нећемо мирити. Позоришна представа одличан је начин да се културом и уметничким изразом упути јасна порука охрабрења свим жртвама насиља, али и да се наше друштво још једном подсети да насиље постоји и да само заједно и на сваки могући начин можемо да се изборимо с тим – поручио је Стефановић. 

Документарна представа Мине Ћирић „Нисам крива”, у режији Владана Ђурковића, рађена је по искуствима жртава насиља.