уторак, 5. децембар 2017.

Богата понуда програма у оквиру „Београдске зиме”

Град Београд се потрудио да наше суграђане и туристе од 1. децембра до 31. јануара у оквиру „Београдске зиме” сачека богат и разноврстан програм на више локација и са више различитих тематика, рекао је помоћник градоначелника Борко Милосављевић, гостујући на телевизији Студио Б. 

– Програм ће бити тако подељен да у њему могу да уживају све генерације и да садржаји буду намењени различитим укусима, иако је највише садржаја намењено управо најмлађима. Ту је, рецимо, „Трг бајки”, манифестација која ће трајати скоро месец дана на платоу испред Општине Звездара, где ће се причати српске бајке, а од почетка децембра па све до јануара трајаће и „Трг отвореног срца” на Тргу републике, са поклонима, представама, такмичењима, хуманитарним акцијама и креативним радионицама. Нисмо заборавили ни најстарије суграђане, па ће тако постојати и програми намењени њима, попут програма „Отмено” у „Сава центру”, где ће љубитељи класичне музике и џеза имати прилике да уживају у популарним мелодијама – казао је Милосављевић.

Помоћник градоначелника подсетио је да ће и овога пута радити традиционална градска клизалишта, али и да ће почети са радом и ново, на Ади Циганлији. 

– Клизалиште на Ади Циганлији трајаће чак 65 дана и биће неправилног облика, а уз њега ће се организовати много других дешавања. Клизање на Ади ће бити организовано у пет термина а улаз ће бити слободан. Поред тога, клизање ће већ традиционално бити организовано и на Тргу Николе Пашића, а биће отворено ватрометом и спектакуларном ревијом наше модне креаторке Сузане Перић. Такође, од 15. децембра биће отворено и клизалиште на Ташмајдану, са занимљивим програмом и музиком шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година, а радиће и Ледена хала „Пионир”, тако да заиста очекујемо да ће сви бити задовољни и да ће наћи садржај који им одговара – казао је помоћник градоначелника.

Сумирајући резултате на крају године, Милосављевић је изразио задовољство стањем у градским јавним предузећима. 

– Задржали смо повољан тренд када су у питању инвестиције, свако може да види колико се у граду ради. Лично сам оптимиста у прогнозама за наредне године јер све што је до сада рађено, даје реалну базу да се тако настави и у будућности. Ситуација са буџетом, инвестицијама, потписани споразуми, ефикасна јавна предузећа и стабилне финансије дају нам основа да са ентузијазмом и релаксираније уђемо у наредну годину – истакао је Борко Милосављевић.