уторак, 5. децембар 2017.

Никодијевић: Договорен почетак успостављања сарадње између Београда и Санкт Петербурга

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић састао се данас у Влади Града Санкт Петербурга са првим замеником председника Комитета за међународну сарадњу Сергејом Л. Марковим, са којим је разговарао о успостављању и унапређењу билатералне сарадње два града. Саговорници су се договорили и о почетку успостављања интезивнијих односа ова два града.

Овом приликом, Никола Никодијевић истакао је да Влада Републике Србије и Руска Федерација имају веома добре односе. 

– Влада Републике Србије негује традиционалне пријатељске односе са Русијом, а Београд жели да унапреди те односе успостављањем успешне сарадње и са Санкт Петербургом. Као што је познато, Русија и Србија су пријатељи и савезници и у том правцу желимо и даље да се крећемо, да учврстимо наше односе и да наставимо са позитивном традицијом коју гаје наша два народа – рекао је Никодијевић.

Сваке две године, Београд традиционално обнавља програм сарадње са Владом Града Москве, навео је Никодијевић, и додао да је жеља да и Град Београд оствари такав однос са Санкт Петербургом.

Председник Скупштине Београда борави у Санкт Петербургу на позив губернатора Георгија Полтавченка, са којим ће се такође састати на свечаној вечери коју губернатор приређује у част делегација које су присутне на конгресу „Санкт Петербург и словенски свет”.