среда, 6. децембар 2017.

Младеновић: Град Београд подстиче комуникацију са грађанима

Акција „Да се ради и гради по твом” подразумева учешће суграђана у предлагању пројеката за територију града или општине на којој живе, подсетио је данас у емисији „Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић. 

– Пројекат је вредан 200, односно са свим општинама 370 милиона динара и позивамо грађане да учествују и гласају за пројекте за које мисле да треба да се реализују у нашем граду. Са акцијом ћемо наставити и следеће године, а њена суштина је управо подстицање двостране комуникације са грађанима. Суграђани своје предлоге могу дати преко апликације „Беоком сервиса” или личним доласком у неку од београдских општина и попуњавањем анкетног листића, а они пројекти који добију највише гласова биће и реализовани – истакао је Младеновић.

Он је подсетио и на добар успех у акцији издавања сениор картица истакавши да је до данас ове бенефите искористило више од 120.000 старијих суграђана.

Говорећи о манифестацији „Београдска зима”, Младеновић је казао да ће ове године бити организован велики број манифестација које ће током предстојећих празника обогатити културну понуду града. 

– Програм је већ започео, а пред нама је велики број манифестација, почев од оних на Тргу републике, испред Општине Звездара, на Београдском сајму, Савској променади, код Дома Народне скупштине, Храма Светог Саве, на Калемегдану, платоу испред Дома омладине, код тржног центра „Рајићева” и на другим локацијама. Ту су и клизалишта на Ташмајдану, Ади Циганлији, Тргу Николе Пашића и друга дешавања, и све то у трајању од готово два месеца. Заједно са верским празницима који нас очекују у јануару, успели смо да сва дешавања обухватимо пригодним и добро осмишљеним програмом. Поред градских манифестација, ту су и општинске акције које постају традиционалне попут „Улице отвореног срца” коју поред града спроводи и свака општина у својим централним улицама – казао је Младеновић, који је подвукао да се очекује да према броју страних посетилаца ова година буде рекордна.

Он је такође истакао да је Београд последњих година доживео велики туристички бум како у броју туриста тако и у изградњи хотелских ланаца, отварању мањих објеката и хостела. 

– То је добар показатељ да све иде у позитивном смеру, јер долазак великог број туриста отвара све гране привреде и зато је веома значајно да их привучемо квалитетним и атрактивним садржајем, али и да их наговоримо да се врате. Очекујемо да број туриста настави да се повећава, што ће се сигурно и догодити отварањем директне авио-линије са Кином – рекао је заменик градоначелника.

Младеновић је указао и на успех Београдског полумаратона, истакавши да је упркос ниској температури, енергија више од 4.000 учесника била сјајна и оптимистична.