среда, 6. децембар 2017.

Заједно против вршњачког насиља у земунским основним школама

Ђаци земунских основних школа „Лазар Саватић”, „Светозар Милетић” и „Раде Кончар” током децембра имали су прилику да погледају едукативну позоришну представу под називом „Онај ко се лема, другаре нема”, коју су извели глумци окупљени у Удружењу грађана „Чича Мичино позориште”. Овим је завршен циклус приказивања позоришних представа у земунским основним школама који је, почев од 15. септембра, у оквиру пројекта борбе против вршњачког насиља, организовала Градска општина Земун у сарадњи са Полицијском станицом „Земун”.

Реализацију пројекта пратили су и дружили се са основцима председник градске општине Земун Дејан Матић, члан Већа Владимир Стојковић, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и припадници Полицијске станице „Земун”.

Позоришна представа „Ко се лема, другаре нема” на иновативан начин приближила је тему насиља стављајући акценат на другарство, солидарност и заједништво. Ученицима нижих разреда земунских основних школа пренета је порука да је толеранција основ здравог и напредног друштва.

После сваке одржане представе у холу школе или у фискултурној сали, ученицима су дељени едукативни материјали и распореди часова које су за њих припремили Полицијска станица „Земун” и Градска општина Земун. Присутни полицајци су били спремни да дају одговоре на свако питање ученика у вези ове теме.