среда, 6. децембар 2017.

Младеновић: Чврста сарадња државе и привреде услов напретка друштва

Заменик градоначелника Андреја Младеновић обратио се присутнима вечерас на 32. додели годишњих награда „Београдски победник” које додељују Привредна комора Србије и Привредна комора Београда. Андреја Младеновић је том приликом рекао да ову награду још од 1985. године заслужују и добијају угледни привредни субјекти и појединци.

– Велика је част заслужити награду Привредне коморе Београда, институције која у временима пуним изазова и препрека успешно помаже онима који раде, запошљавају и школују. Развој привредног амбијента у Београду значи развој привредног амбијента у читавој Србији. Зато наша престоница мора да настави да се развија јер је то начин да земља иде напред – рекао је Младеновић.

Град Београд има амбициозне инвестиционе планове, за које се надам да ћемо их спровести у дело, заједно са нашим коморама, додао је Младеновић.

– За убрзани привредни и општи напредак друштва неопходно је успостављање чврсте сарадње државе и привреде са циљем да се добре идеје претворе у што више комерцијалних производа. Управо зато, поносни смо на нашу сарадњу приликом организовања многобројних манифестација привредног карактера, попут „Београдских инвестиционих дана”, као и на активно учешће коморе у изради Стратегије развоја Београда и  раду Савета за запошљавање – навео је Младеновић.

Заменик градоначелника додао је да ће Београд и у будуће бити права адреса за све оне који желе да дају допринос развоју града и земље. Он је свим добитницима честитао и пожелео им много успеха у даљем раду.

Милован Коцић, потпредседник ПКС, напоменуо је да су добитници награда понос Београда и читаве заједнице јер су носиоци развоја српске привреде. Директор ПКБ Миливоје Милетић оценио је да циљ није само у добијању награда већ и у томе да се промовишу рад и резултати, што треба да буде пример свима. Он је позвао све привреднике да наставе да сарађују. 

Један од „Београдских победника” су и ЈКП „Градске пијаце”, а заменик градоначелника Андреја Младеновић награду је уручио директору Ивану Сочу.