четвртак, 7. децембар 2017.

Град обезбедио униформе и обућу за све геронтодомаћице

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић разговарала је данас са геронтодомаћицама, којима су на иницијативу градоначелника обезбеђене радне униформе и зимске, дубоке ципеле. Како је прецизирала, средства у износу од око 3,1 милион динара за ту намену планирана су била у овогодишњем буџету. Поред тога, додала је Наташа Станисављевић, у току су и систематски прегледи за геронтодомаћице које је град организовао. 

– Одговорна социјална политика с једне стране подразумева квалитет услуга за кориснике, али и да се води рачуна о запосленима и пружању адекватних услова за њихов рад. У овом тренутку Београд финансира услугу 650 геронтодомаћица, које свакодневно воде рачуна о две и по хиљаде најстаријих суграђана – навела је за Беоинфо Наташа Станисављевић.

Она је додала и да град непрестано унапређује овај сервис.

– Највреднији ресурс социјалне заштите јесу запослени. Због тога слушамо њихове потребе и када је год то могуће, излазимо им у сусрет – истакла је Наташа Станисављевић. 

Директорка Геронтолошког центра Сузана Мишић нагласила је да геронтодомаћице раде тежак, теренски посао због чега им је нова опрема од великог значаја. На састанку је било речи и о проблемима са којима се сусрећу јер је велика одговорност бринути о туђем животу. Сузана Мишић изразила je и захвалност градској секретарки за социјалну заштиту због пуне подршке овом сервису и изразила уверење да ће и надаље, као и до сада, бити једна од најзначајнијих служби, на услузи најстаријим суграђанима.