недеља, 10. децембар 2017.

Весић: Од јутрос на Бранковом мосту у функцији пет саобраћајних трака

Од јутрос у пет часова у функцији је пет од укупно шест трака на Бранковом мосту и сада возачи могу да користе све три траке из правца старог дела града ка Новом Београду, рекао је градски менаџер Горан Весић у Јутарњем програму РТС-а.

– Из правца Новог Београда ка старом делу града су две траке, а зауставна трака се користи за радове до фебруара, када ће бити завршени комплетни радови. За реконструкцију Бранковог моста издвојили смо 210 милиона динара, мења се 410 тона челика, односно комплетне пешачке конструкције на пешачкој стази и тако обимни захтеви су захтевали да у једном тренутку буде заустављен саобраћај у две траке. Чим су услови то дозволили, ослободили смо једну траку и тако омогућили да саобраћај функционише нормално – казао је градски менаџер.

Весић је подсетио да се Бранков мост састоји из три различита дела јер су стубови из 1934. године, када је грађен Мост краља Александра, који је срушен 1941. године. једна половина моста грађена је1956. године, а друга седамдесетих година прошлог века.

– Сваки део моста је другачији и када смо пре две године почели са реконструкцијом, нисмо ни сањали каква ћемо оштећења затећи и зато је морала да се уради темељна реконструкција моста како би он могао да буде у пуној функцији – рекао је Весић.

Говорећи о ноћашњим падавинама у Београду, градски менаџер истакао је да је ЈКП „Београд-пут” урадило добар посао.

– Ноћас је у Карађорђевом парку у један сат по поноћи измерено пет центиметара снега, и у овом тренутку су проходне све улице првог приоритета, односно 1.800 километара улица. Тренутно се чисте улице другог приоритета и оне ће бити очишћене до 10 часова. Наиме, на њих се баца со зато што је још увек могућа појава леда јер је температура тренутно још око нуле. Ноћас је бачено 615 тона соли, 182 тоне мешавине соли и каменог агрегата и 57 тона каменог агрегата, а на улицама су била 103 возила и 150 радника – казао је Весић.

Он је апелаовао на суграђане да у улицама другог приоритета буду пажљиви јер је током јутра могућа појава леда и подсетио да се следећег викенда очекују такође падавине, али да ће градске службе, као и до сада, бити спремне да реагују ефикасно и на време.