недеља, 10. децембар 2017.

Сениор картице и пројекат „Да се ради и гради по твом” на Тргу отвореног срца

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је Трг отвореног срца на Тргу републике, где је посетио градски штанд на коме се издају сениор картице и разговарао са суграђанима о акцији „Да се ради и гради по твом”.

Мали је подсетио да је за пет недеља трајања акције програму сениор картице приступило 130 компанија, као и да је подељено 130.000 картица и то оценио као велики успех.

– Одзив је сјајан и грађани имају велику корист од сениор картице. Могу да уштеде у више куповина и то је наш начин да старијим суграђанима кажемо једно велико хвала јер су они направили овај град и ово је пројекат којим сви можемо много тога да променимо. Ту је и пројекат „Да се ради и гради по твом” којим дајемо могућност нашим суграђанима да кандидују пројекте које желе да ураде у свом окружењу и да онда сви заједно гласамо за најбоље. Град Београд је издвојио 200 милиона динара и свака општина по још десет, значи нешто мање од 400 милиона за пројекте које грађани желе да се спроведу. До сада су стигли предлози за теретане на отвореном, паркиће, уређење фасада, паркове за кућне љубимце, уређење водовода и канализације и други – истакао је градоначелник Београда.

Синиша Мали је казао да се неки од предлога односе и на изградњу метроа и подсетио да је у току израда прифизибилити студије и да ће 2020. године Београд кренути у реализацију тог пројекта.

– Добили смо такође и предлог да се трамвајем повежу Нови Београд и Баново брдо, а ми смо већ пре неколико дана објавили тендер за извођача радова и то би требало да буде завршено за 18 месеци. Овај пројекат прати једна велика енергија, наиме читави се комшилуци удружују и дају предлоге. Наша намера и јесте да чујемо глас сваког грађанина јер је Београд наш град и наш дом. Пре неколико година нисмо имали новца јер је град био у дуговима, али сада можемо да се бавимо свим предлозима грађана, сваки ћемо видети и заједно ћемо мењати ствари. Иако Општина Стари град не учествује у овом пројекту, ја позивам и суграђане са те општине да дођу на Трг отвореног срца, где могу да дају своје предлоге – казао је Синиша Мали, позвавши и суграђане са свих других београдских општина да дају своје предлоге како би Београд био што уређенији и лепши град.

Обиласку су присуствовали и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, в.д секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, као и Ђорђе Милутиновић, директор „Штарк арене”, која се такође укључила у програм сениор картице.