петак, 15. децембар 2017.

Младеновић: Други градови нам траже модел за сениор картицу

До сада је више од 140 хиљада старијих суграђана подигло сениор картицу, а око 150 компанија укључило се у овај пројекат који се показао као одличан, рекао је заменик градоначелника Андреја Младеновић гостујући на ТВ Пинк. 

– Позивам све наше старије суграђане да се пријаве и узму картицу јер на око 450 продајних места могу да остваре попусте од пет до педесет одсто. Издавање картице је бесплатно, попусти нису занемарљиви и на оај начин може да се значајно уштеди на кућном буџету – рекао је Младеновић.

Он је додао да се на листи за попусте налазе музеји, позоришта, градска комунална предузећа, апотеке, трговински ланци и овај списак је сваког дана све дужи јер се велики број друштвено одговорних компанија прикључује пројекту. 

– Београд има више од 400.000 пензионера и овај пројекат је намењен управо њима. Зову нас из других градова и општина у Србији и траже нам модел јер хоће да се угледају на Београд, да и њихови пензионери имају сениор картицу – истакао је заменик градоначелника.

Говорећи о пројекту „Да се ради и гради по твом”, Младеновић је подсетио да је град издвојио 200 милиона динара у буџету за 2018. годину за пројекте које ће бирати и за њих гласати сами Београђани. 

– Свако може на сајту „Беокома” или на апликацији да предложи шта мисли да треба да се уради у свом комшилуку или у граду уопште. Удружују се улице, скупштине станара и предлажу или реконструкцију улице, изградњу парка, теретане на отвореном, паркинг простора – рекао је Маденовић, подсетивши да свака градска општина има још десет милиона динара само за пројекте на тој општини.

Према његовим речима, после тога се иде на гласање и Београђани опет одлучују о томе који пројекти ће се радити. 

– Када изаберу, знаће да су они за то гласали јер све је транспарентно и онај пројект који буде добио највећи број гласова, а уклопи се у ову суму која је за то намењена, биће реализован. До сада је одзив невероватан јер је већ стигло око 4.000 предлога и ова интеракција са Београђанима је врло важна – рекао је Андреја Младеновић.

Он је подсетио да ће се идуће године одржати 65. по реду традиционални Мартовски фестивал краткометражног и  документарног филма. 

– Велико је интересовање за учешће на овом фестивалу, конкурс је у току и већ има више од 500 пријава из иностранства. Ова културна манифестација је веома значајна и за Град Београд и за српску кинематографију, а посебно је акценат на домаћим ауторима, као и на томе да млади аутори који тек улазе у свет филма обележе овај фестивал – истакао је Андреја Младеновић.