петак, 15. децембар 2017.

Дочек Нове године у „Сава центру”

Град Београд и ове године у оквиру укупних програмских новогодишњих садржаја „Београдске зиме” наставља омиљену традицију Београђана под називом „Нова година отмено”, у којој ће учествовати око 150 учесника. Програм класике, џеза и евергрина одржава се 31. децембра у Великој дворани и на сцени у фоајеу „Сава центра”. Подела бесплатних улазница почиње у понедељак, 18. децембра, на благајнама „Сава центра”, Дома омладине Београда и Коларчеве задужбине. Једна особа може преузети максимално две улазнице.

Концерт ће традиционално започети са младим уметницима. Од 21 час Дечја филхармонија ће у оквиру десет година постојања извести део свог атрактивног репертоара који обухвата дела од Баха и Бетовена до филмске музике за децу. Посебно ће бити интересантан и мали инклузивни догађај и заједнички наступ са ВИС „Небоград”, који се бави радом са децом са аутизмом. Биће изведена песма „Let it go” из филма „Frozen”. 

У централном делу програма наступиће оркестар „Camerata Serbica” са српским диригентом Александром Марковићем и Биљаном Радовановић, професорком ФМУ у Београду. Као солисти наступиће виолиниста Роман Симовић (концерт-мајстор London Symphony Orchestra) и нова велика европска звезда из Србије Роберт Лакатош. У паузи ће наступити „Camerata Brass Ensemble” са атрактивним нумерама светске „world” музике, али и аранжманима великих домаћих хитова.

Непосредно пре поноћи са оркестром „Cameratа Serbicа” наступају певачи Никола Мијаиловић (баритон) и Драгана Радаковић (сопран). Колажом арија, дуета и кратких композиција дочекаћемо поноћ са атрактивном музиком од Вердија до Књегиње чардаша, прожетом кратким и атрактивним оркестарским делима.

Пола сата иза поноћи на сцени у фоајеу „Сава центра” започиње џез програм и дружење са квинтетом Јована Маљоковића и Иреном Благојевић које ће трајати до 2 часа по поноћи.

Организатори овог догађаја су Град Београд и Секретаријат за културу, а извршни продуцент Дом омладине Београда.