петак, 15. децембар 2017.

Све већи број продајних објеката у Обреновцу део сениор клуба

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш обишли су три трговинска објекта у Обреновцу која су од данас постала део сениор клуба. То значи да у објектима на којима се налази обавештење о овој услузи пензионери могу да остваре уштеде при куповини.

Наташа Станисављевић рекла је да са ове три компаније у Обреновцу има укупно 19 нових продајних места која су партнери у овом пројекту.

– Циљ нам је да свакодневно омогућимо нови број фирми, јер свака нова фирма омогућава додатне попусте пензионерима. У овом тренутку имамо 145.000 издатих картица, више од 140 фирми и 450 продајних места. Ми ћемо и даље развијати сениор картицу Града Београда – навела је Наташа Станисављевић. 

Она је захвалила председнику општине Обреновац Мирославу Чучковићу на залагању и свакодневним активностима којима помаже најстаријим суграђанима у тој општини.

Од данас попусти уз сениор картицу у Обренонвцу могу се остварити у продајном објекту „НС Боми”, чији се маркети осим у Обреновцу налазе и у Болечу, Барајеву и Миријеву, као и у продајном објекту „Тончи плус” и „Вукеновић 1”.

Дарко Главаш рекао је да је ово најбољи начин да се локална заједница још више приближи својим суграђанима.

– Добра је ствар што су општина и локални продавци са ове општине суграђанима понудили могућност да уштеде део новца – навео је он и позвао привреднике са територије града Београда да се прикључе овом програму како би заједнички помогли најстаријим суграђанима.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић прецизирао је да су у Обреновцу издате 5.243 сениор картице, што је трећина становништа у тој општини који имају пензионерски статус.

– У објектима који су од данас постали део сениор клуба, уштеде од пет до 15 одсто моћи ће да се остваре од понедељка, 18. децембра. Ово је доказ да наши привредници верују у Владу Републике Србије, Град Београд и Општину Обреновац. Позивам и остале заинтересоване да се придруже овом пројекту и омогуће пензионерима да живе боље – објаснио је Чучковић.

Он је позвао и остале пензионере, којих је близу 10.000, да преузму сениор картицу у згради Општине Обреновац или у обејктима месних заједница, а постоји и могућност за оне који не могу лично да је преузму, да је добију на кућну адресу. 

Председница Удружења пензионера Обреновца Вера Крстић нагласила је да је сениор картица још једна погодност за пензионере.

– Уз овако велики број продајних места, ми ћемо уштедети целу једну пензију у току године, и то није мало. Картице се баш траже и сви су презадовољни. Уколико имамо више продајних места, већа је уштеда за нас. Хвала онима који су осмислили ову погодност за нас пензионере – навела је она.