недеља, 31. децембар 2017.

Весић: Дочек Нове године један од најзначајнијих догађаја за који се посебно припремамо

У Београду тренутно има више од 130.000 туриста, што је за град веома важно, а дочек Нове године је један од најзначајнијих догађаја за који се посебно припремамо, рекао је градски менаџер Горан Весић за Студио Б.

– Велики број туриста је дошао из Турске, Бугарске, Грчке, Мађарске, Русије, долазе гости и из арапских земаља. Променила се структура гостију који долазе у Београд. Раније су то били гости из бивших југословенских земаља, мада су они и даље заступљени. Београд постаје туристички центар овог дела Европе и сви смо задовољни због тога – истакао је Весић и додао да Београд од туризма годишње заради готово 800 милиона евра.

Према његовим речима, у Београду је све спремно за дочек, све градске службе ће у току новогодишње ноћи функционисати, а у дежурствима у комуналним предузећима ће радити готово 5.000 људи.

– На јучерашњем концерту је било много људи, а очекујемо исто и вечерас. Има догађаја по читавом граду и надам се да ћемо Нову годину дочекати како и доликује у добром расположењу и са најбољим жељама за следећу годину. Ми смо читаве године доста радили и ко није био последњих годину дана у нашем граду може да види нову фонтану на Славији, парк који уређујемо у том делу, али и низ нових пројеката који се раде. Они који повремено долазе у Београд кажу да се град мења. У граду тренутно имамо 1.200 активних градилишта, ове године смо издали грађевинске дозволе за више од милион квадратних метара, што је ивестиција од преко милијарду евра – навео је Весић и додао да у граду треба и даље да се решавају проблеми, али да је добро што се кренуло у том правцу.

Добро је да странци о Београду причају као о месту где може да се инвестира, месту где може лепо да се проведе, где може нешто лепо да се види, нагласио је градски менаџер, и додао да сада странци који посете престоницу могу да виде и Музеј савремене уметности, а следеће године ко буде дошао моћи ће да види и Народни музеј.

– Сигуран сам да ће неко некада, кад буде писао историју Београда, ову и наредне године назвати златним добом у развоју Београда, као што су то биле године између тридесетих и четрдесетих година прошлог века. Надам се да ће се и даље ценити рад и да ћемо наставити у том правцу – рекао је Весић.

Градски менаџер је суграђанима пожелео све најбоље у предстојећој години, много среће, здравља и успеха. Граду Београду је пожелео да настави да се развија и да се замајац у градњи, развоју, броју запослених настави јер је тренутно око 88.000 незапослених, а пре три и по године их је било 108.000.