недеља, 31. децембар 2017.

Весић: За Нову годину ради 5.000 људи, у граду 130.000 туриста

Данас, поподне и вечерас око 5.000 запослених у Граду Београду ради како би Нова година протекла како треба, а у српску престоницу је дошло 130.000 туриста, изјавио је градски менаџер Горан Весић приликом обиласка Градског завода за хитну медицинску помоћ.

– Овде имамо око 70 људи који дежурају. Имамо нове ванредне екипе које ће покривати апсолутно сва места где се одржавају концерти, где се скупља већи број људи. Као и за све службе које раде ургентно, надам се да ће они вечерас имати мање посла, али ту су да реше сваки проблем и ситуацију која може да се деси у граду – рекао је Весић.

Према његовим речима, како би Нова година протекла онако како треба, у Београду ради око 5.000 људи, од Хитне помоћи, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, ЈКП „Градска чистоћа”, преко Комуналне полиције и инспектора до људи који раде у топланама.

– У име Града Београда желим да захвалим тим људима који се за Нову годину неће проводити као други грађани, већ ће је славити радно. Дошао сам да их поздравим и да им кажем да мислимо на њих и да ценимо њихов рад и труд – рекао је градски менаџер, који је запосленима у Хитној помоћи донео колаче.

Наводећи да је Београд потпуно спреман за Нову годину, он је рекао да се сви програми одржавају редовно и да ће вечерас бити одржани концерти испред Дома Народне скупштине.

Као и сваке године Београд је препун туриста, казао је Весић, и прецизирао да сада у главном граду има 130.000 туриста, што је између 20 и 25 одсто више него лане.

– Заиста се трудимо да покажемо да смо безбедан, гостољубив град који нуди добру забаву, провод и у коме сви туристи имају шта да виде. На тај начин желимо да оправдамо то што смо постали једна од најпожељнијих туристичких дестинација у овом делу Европе – нагласио је Весић и искористио прилику да свим грађанима и запосленима у градском комуналном систему честита Нову годину.

Оценивши да је 2017. година била добра за Београд, он је пожелео да 2018. буде још боља и да Београд настави да се развија.

Директор Градског завода за хитну медицинску помоћ Горан Чолаковић захвалио је градском менаџеру што је посетио ову здравствену установу и  препознао рад и труд ове установе којиј су веома битни за нормално функционисање комплетног система града.

– Радимо са 21 стандардном екипом. Имамо и једну педијатријску екипу и пет екипа које ће бити на Тргу све време током одржавања новогодишњег програма, као и једну екипу која ће се налазити на Новом Београду, у зони Меркатора – навео је Чолаковић.