понедељак, 1. јануар 2018.

Градоначелник Синиша Мали отворио „Улицу отвореног срца”

Градоначелник Београда Синиша Мали свечано је у Светогорској улици отворио манифестацију „Улица отвореног срца” и подсетио окупљене суграђане да је у питању дан када Београђани показују хуманост и помажу онима којима је помоћ најпотребнија.

„Улица отвореног срца” је ове године посвећена пројекту „Доктори кловнови”, који болесној деци помажу да лакше поднесу боравак у болници.

Догађају је присуствовао први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, као и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Градоначелник је присутнима пожелео срећну Нову годину, уз пуно среће, здравља и успеха.

– Желим вам да у Новој 2018. години проведете што више времена са породицом и да заједнички градимо бољи и лепши Београд. Манифестација „Улица отвореног срца” традиционално се одржава 1. јануара и тада показујемо колико смо хумани и колико помажемо онима којима је помоћ неопходна. То су свакако деца и куповином црвених носића које носе кловнови помажемо „докторима кловновима”. Они проводе време са децом у болницама и на тај начин дајемо могућност да и њихови празнични дани прођу у радости и весељу, колико год је то могуће – рекао је градоначелник.

Он је присутне упознао и са лепим вестима које се тичу прворођених беба у Београду у 2018. години. Имао сам данас прилику, навео је Мали, као и сваке године, да обиђем прворођене бебе у нашем граду.

–  Ове године по први пут имамо случај да су четири бебе рођене практично у исто време, непосредно после поноћи, два дечака и две девојчице. Нека то буде најважнија данашња порука и нека говори о томе колико смо на добром путу да направимо бољи и лепши град. Боримо се за свако ново дете у нашем граду јер све што за собом оставимо намењено је нашој деци – закључио је Мали и присутне позвао да уживају у богатом програму, буду хумани и прикључе се акцији.

Пројекат „Доктори кловнови” је 2003. године покренула организација „The Bridge of Life” (Мост живота), а званично га је одобрило и препоручило Министарство здравља Србије.

Организатори ове манифестације су Град Београд, Туристичка организација Београда и Градска општина Стари град.