понедељак, 1. јануар 2018.

Подељено 2.000 пакетића малишанима са Савског венца

Пред великим бројем посетилаца данас у 11 часова отворена је новогодишња манифестација „Парк отвореног срца” на платоу испред Музеја Југославије. Манифестацију је отворила председница градске општине Савски венац Ирена Вујовић, нагласивши да је ово други пут да општина организује овакав догађај и поделу новогодишњих пакетића најмлађима. Она је присутнима пожелела срећну и успешну нову годину и изразила задовољство што ова манифестација постаје традиционална.

–  Данас ће око 2.000 малишана са Савског венца добити новогодишње пакетиће које је обезбедила општина. Брига о најмлађима је наш приоритет и трудимо се да током године за децу са Савског венца обезбедимо што већи број бесплатних садржаја, а побринућемо се да их у предстојећој години буде још више. Захваљујем родитељима који су нам током претходне године достављали предлоге и иницијативе, на основу којих смо обновили пет дечијих игралишта и изградили два нова, а у плану је изградња још три нова игралишта у наредном периоду – рекла је Ирена Вујовић.

Она је подсетила да су у свим основним школама на територији општине обновљени тоалети, да је фискултурна сала у ОШ „Војвода Радомир Путник” потпуно реконструисана, као и да је буџетом за 2018. годину предвиђено дупло више средстава за улагања у уређење школа и вртића него у 2017. години.

Програм манифестације „Парк отвореног срца” почео је наступом кловна Пере на бини, док су се аниматори дружили у публици са децом и поклањали им балоне. Најмлађи посетиоци су имали прилику да погледају дечију представу „Лаза мамина маза”, а потом да се забаве уз мађионичара и Зеку аниматора. Свој наступ имала су и деца из Предшколске установе „Савски венац”, а у музичком делу програма наступиле су сестре Гобовић. Најмлађе је на манифестацији забављао и Предраг Вуковић – Пеђолино, а на крају главног дела програма уприличена је подела новогодишњих пакетића.

Поред богатог културно-забавног програма за децу, у „Парку отвореног срца”, у сарадњи са Туристичком организацијом Савски венац организована је и промоција домаћих производа, рукотворина и старих заната.