понедељак, 1. јануар 2018.

Никодијевић: Београђани данас показују хуманост и солидарност

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић је у друштву министра рударства и енергетике Александра Антића посетио манифестацију „Улица отвореног срца” у Пожешкој улици на Чукарици.

Догађају су присуствовали члан Градског већа Слободан Шолевић, као и председник општине Чукарица Срђан Коларић. 

Никодијевић је присутним суграђанима у Пожешкој улици пожелео срећну Нову годину и поручио да је „Улица отвореног срца” сигурно једна од најлепших манифестација које имамо у Београду, али и подсетио да траје већ 30 година.

– Сваке године се све више грађана прикључује овој манифестацији, што је веома важно, јер данас би требало да покажемо хуманост и солидарност са људима који синоћ нису славили као већина суграђана. Драго ми је што су људи прихватили ову манифестацију која је постала један од симбола нашег града – рекао је председник Скупштине града.

Он је изразио мишљење да је после дочека Нове године најлепше бити на некој од локација у Београду где се одражава манифестација „Улица отвореног срца”.

– Све ово је кренуло од једне улице, а данас се одржава на седам општина. Верујем да ћемо у будућности говорити о још већој манифестацији и драго ми је да после прославе видимо оволико насмејаних људи, срећне деце и много забаве. Верујем да ће тако остати и у години пред нама – додао је Никодијевић.

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић истакао је да је ова манифестација већ деценијама један од најлепших симбола нашег града.

– Тај симбол чинимо ми, Београђани, заједно са свим нашим гостима, када пружених руку и отвореног срца показујемо читавом свету да је наш град хуман и солидаран. Наше традиционално сусретање на улицама Београда 1. јануара је јединствен догађај, којем нема равног у свету.  Београд је данас главни град љубави и добре енергије, Србије и Балкана, а то је зато што имамо Београђанке и Београђане, зато што имамо једни друге – поручио је Антић.

Председник општине Чукарица рекао је да је програм изузетно богат, нарочито када су најмлађи у питању.

– Чукаричани навикли да годину започну лепим дружењем у Пожешкој улици. Прошла година је за нас била изузетно успешна и то је сигурно пут којим ћемо наставити да се крећемо од првог радног дана 2018. године – поручио је Срђан Коларић.