понедељак, 1. јануар 2018.

Градски менаџер подржао традицију хуманости

У Београду је данас одржана хуманитарна аукција уметничких предмета глумаца Атељеа 212, а сва прикупљена средства биће намењена куповини опреме за интензивну негу новорођенчади Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић”.

Аукција је одржана у „Српској кафани”, а присуствовали су председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и градски менаџер Горан Весић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар енергетике Александар Антић, као и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Весић је рекао да се већ 49. годину заредом традиционално прави ручак у „Српској кафани”.

– Ово је дивна традиција која је почела 1969. године, када су глумци Атељеа 212 дошли у „Српску кафану” 1. јануара и почели да служе ручак и позивају пролазнике да уђу и то је постала традиција. Неколико година касније организована је „Улица отвореног срца” и она је сада не само трандиционална, јер као што видите њу посети десетак хиљада људи са децом, већ ми данас на 12 београдских општина имамо улице и паркове отвореног срца, како где, тако да се та традиција проширила – навео је Весић.

Он је рекао да је манифестација „Улица отвореног срца” још једна градска туристичка манифестација, наводећи да је у Београд дошло за Нову годину скоро 130.000 туриста и да ће Београд само од новогодишњих празника зарадити између 24 и 30 милиона евра.

– На овај начин показујемо да смо град који има шта да понуди и који је окренут туризму – рекао је Весић и додао да је завршена прослава Нове године и да ће током јануара у главном граду бити одржано више манифестација намењених деци.

У вези са тим, подсетио је да 4. јануара на платоу испед Храма Светог Саве почиње манифестација „Божићно сеоце” која ће трајати током јануара.

– Ове године, за разлику од претходне када смо програм завршавали 1. јануара, имаћемо до краја јануара програм и он ће искључиво бити намењен деци, а ово је увод у тај програм – истакао је Весић.

Антић је захвалио свим Београђанима и гостима престонице који су посетили, како је рекао, предвину манифестацију „Улица отвореног срца".

– Београд је поносан на „Улицу отвореног срца” која даје посебан шарм и енергију граду, који показује да је солидаран и хуман и ова данашња аукција ће, пре свега, бити један вид подршке онима којима је помоћ потребна – додао је Антић.