среда, 3. јануар 2018.

Град Београд још једном подржао младе таленте

Млади уметници, спортисти и научници још једном су добили подршку Града Београда, рекла је данас заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић. Она је подсетила да је на недавно завршеном конкурсу Фондације за младе таленте стипендирано 49 младих Београђана.

– Улагање у таленте је улагање у будућност Београда и Србије. Они представљају наш народ у свету и преносе поруку достојну дивљења. Када пружате подршку младом човеку, он је мотивисан да оправда поверење и да буде још бољи. С друге стране, свако од нас је поносан што је део тима који препознаје таленте и даје им „ветар у леђа” – истакла је за Беоинфо Андреа Радуловић.

Она је додала и да ће Град Београд заједно са Фондацијом за младе таленте наставити да анимира друштвено одговорне компаније да се укључе у ову подршку јер се „право богатство друштва осликава најлепшим бојама управо даривањем”.     

– Млади таленти су покретачка снага за све нас и права драгоценост нашег главног града, због чега и убудуће могу да очекују нашу помоћ – поручила је Андреа Радуловић.

Председник Управног одбора Фондације за младе таленте Града Београда Срђан Огњановић навео је да је читава идеја око фондације дивна и да је Београд сада добио „другу генерацију талентованих Београђана”, и то захваљујући фондацији која је 2017. године помогла 13 корисника талентованих у области науке, 16 у области спорта и 20 у области уметности. 

– На почетку каријере младим људима је безмало увек тешко и зато им је подршка важна. Ипак, они су ти који проносе име Београда по свету, што нам је свима веома значајно. Научни и уметнички развој сваког талентованог детета фондација је подржала куповином опреме, стипендирањем њиховог учешћа на такмичењима или едукацијама у иностранству – рекао је Огњановић.

Проблеми у даљем напредовању каткад су непремостиви, али ако прискочи друштво, тачније у овом случају Град Београд и велики број компанија, онда се и проблеми реше и снови те деце остварују, истакао је Огњановић, наводећи да су надарени појединци добили средства из фондације како би наставили да развијају свој таленат. Они су пример добре политике Града Београда и Фондације за младе таленте, као и њене жеље да се помогне даљи развој талента деце. Млади су показали да је Београд престоница надарене деце и младих који добијају подршку од свог града.

Огњановић је додао и да је ово системски приступ и својеврстан повратак задужбинарству у нашем главном граду.