недеља, 7. јануар 2018.

Младеновић позвао Београђане на ломљење чеснице код Храма Светог Саве

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић позвао је Београђане да се придруже традиционалном ломљењу чеснице на платоу код Храма Светог Саве.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, он је честитао Божић гледаоцима јавног сервиса, подсетивши да ће након божићне литургије, коју ће служити патријарх српски Иринеј, на Светосавском платоу бити одржано традиционално ломљење чеснице.

– Унија пекара се 27. пут побринула да Београђанима обезбеди велике чеснице. Припремили су три златна и 10 сребрних дуката, две велике чеснице, од којих ће једна бити подељена на чак 2.000, а друга на 800 делова. Позивамо све Београђане да нам се придруже, а Унији пекара захваљујемо јер је и ове године приредила поклон за Београђане – рекао је Младеновић.

У питању је предиван обичај, навео је заменик градоначелника, који сви практикујемо у својим домовима, породично и са положајницима.

– На овај начин, у заједништву и добром расположењу обележавамо један од највећих хришћанских празника. Овде на Светосавском платоу, у оквиру манифестације „Божићно сеоце”, биће настављен програм. Православно спортско друштво „Света Србија” и њихова дивна деца ће наступати од 18 часова, са сјајним песмама посвећеним Божићу, традицији и православљу. Очекујемо пуно суграђана, као што је и био случај од почетка манифестације „Божићно сеоце”. Овде је јако пуно садржаја намењених деци и наша је жеља да се окупимо и прославимо велики празник са својим породицама – додао је Младеновић.