уторак, 9. јануар 2018.

Синиша Мали: Улажемо у Велику Моштаницу и водимо рачуна о свим деловима града

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је радове на асфалтирању и реконструкцији Улице 1. мај у Великој Моштаници и том приликом поручио да ће Град Београд наставити да решава проблем по проблем грађана јер је то начин да Београд постане уређен и хуман град. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, као и директор ЈП „Јавно осветљење” Александар Цинцар-Попоски. 

Мали је истакао да се радови у Улици 1. мај обављају у дужини од 4,5 километара и нагласио важност саобраћајнице јер спаја центар насеља са Ибарском магистралом. 

– Радови ће бити завршени до 2. фебруара, односно до прве недеље наредног месеца. Све ово је најбољи показатељ колико водимо рачуна о сваком делу Београда, било да се ради о Теразијама, Врачару, Великој Моштаници или неком другом насељу. Максимално се трудимо да квалитет живота у сваком делу града доведемо до жељеног нивоа – рекао је Мали.

Према његовим речима, у протекле три и по године, Град Београд и Општина Чукарица инвестирали су 422 милиона динара у асфалтирање 41 километра пута. У наредна два месеца, додао је Мали, у асфалтирање на овој општини биће уложено још 160 милиона динара. 

– Захваљујући председнику општине Срђану Kоларићу, у Великој Моштаници смо на иницијативу грађана направили окретницу аутобуса 513 и четири нова стајалишта. У протекле три и по године овде су урађене и улице 7. јул и 10. октобар. Трудимо се да свака улица, осим квалитетног асфалта, има и одговарајућу сигнализацију, а могу да најавим да ћемо до краја године овде урадити тротоаре и лежеће полицајце због веће безбедности. Настојимо да изађемо у сусрет жељама грађана, слушамо њихиве сугестије и критике, па тако знамо да су нам следећи задаци нова амбуланта и вртић, као и проширење гробља – прецизирао је градоначелник. 

Он је додао да су за Град Београд суграђани и њихов квалитет живота врх приоритета, а након обиласка радова, посетио је фабрику канцеларијског намештаја „Сигма ентеријери”.

– Ова фабрика запошљава 40 људи. Kажу да имају пуно посла и да ће због тога запослити још 20 суграђана. Град Београд и Општина Чукарица ће подржати њихово проширење, али и гледати да помогну колико могу приликом улагања у инфраструктуру или обнову машина неопходних за рад овог предузећа. Јуче сам добио податке за прошли месец, када је у Београду забележена рекордно мала незапосленост, пошто је незапослених тренутно у нашем граду тренутно 87.623, што је за скоро 500 мање од новембра, када је незапослених било 88.120 – истакао је Мали.

Градоначелник каже да све наведено говори у прилог томе да се Град Београд бори за свако радно место и сваког грађанина Београда. 

– Општина Чукарица заслужује похвале јер је број нерешених предмета смањен са преко 6.000 на 600. То значи да општинска управа ради квалитетно и да је на услузи грађанима. Управо то је и суштина, да слушамо сугестије и критике грађана, а резултат тога су велике промене набоље. Београд постаје лепше и боље место за живот јер је то део политике коју спроводимо три и по године – закључио је Мали. 

Председник општине Чукарица Срђан Kоларић истакао је да општина има изузетну сарадњу са градом. 

– Прошла година је за нас била изузетно успешна и већ од првих радних дана текуће настављамо где смо стали. Очекује нас велики број пројеката и наставићемо да ослушкујемо глас наших суграђана када су приоритети у питању – рекао је Kоларић.