уторак, 9. јануар 2018.

Синиша Мали: Објединићемо јавни превоз Београда и Панчева

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је данас да ће се решити многи проблеми на које су се грађани жалили, што још једном потврђује колико је важно да се њихове сугесије и молбе, па и критике слушају. Он је гостујући у „Београдској хроници” и данас одговарао на питања суграђана, која су се углавном односила на комуналне проблеме.

– На добром смо путу да квалитет живота у читавом Београду буде једнак. То је политика коју смо дефинисали на почетку мандата и спроводимо је сваки дан већ три и по године. У сваком тренутку, о сваком детаљу и о сваком делу града размишљамо. Грађани Београда то заслужују јер сви заједно од нашег главног града правимо боље место за живот – рекао је Мали. 

Буџет је консолидован, а новац се инвестира у нов асфалт, школе, амбуланте, вртиће, навео је Мали. 

– Наша политика је и привлачење инвеститора и даље смањивање ризика за улагање. Боримо се за свако ново радно место и да наши млади људи своје снове могу да остваре у свом граду. Напредујемо из дана у дан, а то је борба од које нећемо одустати – истакао је Мали, додајући да се све то одражава и на рекордно низак број незапослених у Београду, који по последњим подацима износи 87.623.

На питање грађана да ли је могуће објединити јавни превоз Београда и Панчева, због дневних потреба људи који гравитирају ка оба града, градоначелник је подсетио да протокол између два града већ постоји, те да се тренутно ради на детаљима финансијске контрукције и да се решење може очекивати релативно брзо.

Кад је реч о канализацији у Борчи, Синиша Мали је прецизирао да ће до половине године град имати обезбеђена средства за целокупну мрежу на левој обали Дунава, те да ће се у наредних четири до пет година у потпуности решити овај есенцијални проблем Палилуле. 

Један од проблема на који су се грађани жалили јесу и пси луталице, нарочито у Сурчину. Градоначелник Мали је навео да су према подацима „Ветерине Београд” на подручју ове општине у последња три месеца ухваћена 24 пса, али да закон налаже хуманост по систему „ухвати, стерилиши, пусти”, због чега је нарочито апеловао на одговорно власништво као узрок проблема и најавио строжију казнену политику.  

Синиша Мали је обећао и двома пензионерима да ће екипе БВК ургентно изаћи на терен како би проверили превелику потрошњу воде, чиме ће се још једном показати да су сва комунална предузећа на услузи грађанима. На захтев житеља Миријева, градоначелник је најавио и већи број возила на линији 27.