среда, 10. јануар 2018.

Весић: Уређењем игралишта повећавамо квалитет живота наших суграђана

Градски менаџер Горан Весић, председник општине Чукарица Срђан Коларић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су данас реконструисано дечје игралиште у Петефијевој улици у насељу Церак. 

Весић је истакао да је ново игралиште, у које је уложено 6,2 милиона динара, урађено према свим безбедносним стандардима. 

– Политика града је да се на овај начин уређују сва дечја игралишта између стамбених зграда и блоковских насеља. На тај начин превасходно повећавамо безбедност деце, а уједно и квалитет живота свих грађана, невезано да ли живе у центру или неком приградском насељу – указао је Горан Весић.   

Он је подсетио да је Град Београд од 1. јануара 2014. године уредио 77 сличних игралишта широм престонице, такође 29 теретана на отвореном, 35 спортских терена, пет паркова за псе, као и 25 скверова и платоа.  

Посебно је истакао да је у протеклом периоду урађена комплетна санација Пионирског, Девојачког и парка Ђуре Стругара, као и да се тренутно изводе опсежни радови на реконструкцији Земунског и парка Ушће.

– Ова градска власт на овај начин показује одговорност према грађанима и жељу да уреди свој град – истакао је Весић, који је овом приликом и разгововарао са грађанима Церака. 

– Слушамо грађане и покушавамо да решимо и друге проблеме с којима се суочавају у крајевима где живе. Не можемо све проблеме да решимо, али је битно да на терену видимо са чиме се грађани суочавају – закључио је Весић и додао да ова градска власт потврђује делима да на исти начин третира приградске и централне градске зоне. 

Председник општине Чукарица Срђан Коларић истакао је да је реновирано дечје игралиште на Цераку резултат добре сарадње општине, Града Београда, ЈКП „Зеленило – Београд” и суграђана, на чију је иницијативу и уређено игралиште.  

– Ово је 26. дечје игралиште које је уређено у последње време на општини Чукарица. Слична игралишта са безбедоносном подлогом постављена су у Великој Моштаници, Умци, Остружници и другим деловима Чукарице – указао је Коларић. 

Он је најавио план да се сва игралишта на тој општини повежу видео-надзором са станицом полиције и да се на тај начин повећа безбедност деце и грађана.