петак, 12. јануар 2018.

Отворено ново дечје игралиште у насељу Кнежевац у Раковици

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Раковица Владан Коцић обишли су данас новоизграђено дечје игралиште у насељу Кнежевац у Раковици и разговарали са грађанима о најчешћим проблема са којима се суочавају житељи ове општине. Догађају су присуствовали и државни секретар у Министарству унатрашњих послова Милосав Миличковић и градски секретар за јавни превоз Угљеша Митровић.

Градски менаџер је рекао да је ново игралиште у насељу Кнежевац прави пример добре сарадње Oпштине Раковица, Владе Републике Србије и Града Београда.

– Општина је за ово игралиште обезбедила донацију, а ЈКП „Зеленило – Београд” мобилијар. На тај начин су деца овог краја добила модерно игралиште које изгледа као и сва друга у центру града. То је за нас важно јер се трудимо да повећамо комфор живота људи. То значи да имају уређена игралишта, бициклистичке стазе, зграде, јер све то подиже квалитет живота – рекао је Весић.

У општини Раковица у претходне четири године урадили смо осам дечјих игралишта, навео је Весић, и додао да је осим тога урађено и шест спортских терена на отвореном, два парка за псе и један плато.

– Општина Раковица је радила и сама од свог капиталног буџета тако да се заједно трудимо да што више подигнемо квалитет живота. У овом делу града, на иницијативу општине и господина Миличковића, уведена је и нова линија 502 и на тај начин покушавамо да помогнемо људима да сви имају исти третман када је у питању инфраструктура. Ми смо у последње четири године уложили око 350 милиона евра у приградске општине, што је више него икада до сад. У приградске делове града увели смо и десет нових линија, а 13 смо реорганизовали – рекао је градски менаџер.

Према његовим речима, насеље Кнежевац у Раковици има доста проблема са нелегалном градњом и канализацијом.

– Не обећавамо да ћемо све одмах да решимо, али са поносом можемо рећи да смо нешто урадили. Сваке године ћемо решавати проблем по проблем како би људи који овде живе имали исте услове као и у центру града – казао је Горан Весић.

Како је навео, у последње четири године у Београду је урађено 77 дечјих игралишта, 29 теретана на отвореном, 35 спортских терена, пет паркова за псе, 25 скверова, а тренутно се раде парк „Ушће” и Земунски парк, док су парк „Ђуро Стругар”, Девојачки и Пионирски завршени.

Владан Коцић је рекао да је насеље Кнежевац од 2000. до 2012. било поприште дивље градње.

– Ми сада уз помоћ Града Београда покушавамо да решимо тај урбанистички хаос. Ово ново игралиште за децу смо успели да изградимо уз помоћ града и људи добре воље. У наредном периоду ћемо бетонирати 19 нових стаза, прилаза и пролаза и асфалтирати велики број некатегорисаних путева – закључио је Коцић.

Ово је други парк који је изграђен у насељу Кнежевац, а на територији општине Раковица је од 2012. године обновљено или изграђено више од 60 паркова, дечјих игралишта, спортских терена и других зелених и рекреативних површина.