понедељак, 15. јануар 2018.

Синиша Мали: У последње три и по године – 96 нових возила за ЈКП „Градска чистоћа”

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас примопредаји нових возила за ЈКП „Градска чистоћа” и том приликом поручио да је ово предузеће у далеко бољем стању него пре четири године. 

Мали је рекао да је пре само четири године Београд био запуштен, прљав и сив, док је у ЈКП „Градска чистоћа” постојала застарела механизација, нагомилани дугови и незадовољни радници.

– Данас је ситуација у потпуности другачија пошто имамо задовољне раднике, нову механизацију и опрему. Резултат тога је Београд који никада није био чистији, лепши и уреднији. Данас, између осталог, присуствујемо примопредаји 10 нових камиона „смећара” за ЈКП „Градска ћистоћа”.  У питању су „фаун” возила, најбоља на свету када је ова намена у питању, и на овај начин јасно показујемо да за наша предузећа и раднике желимо само најбоље – рекао је Мали.

Он је додао да је купљено и 10 самоходних усисивача, што ће олакшати чишћење јавних површина које су до сада одржаване ручно, односно метлама. Ту су и четири модерне машине за прање улица, навео је градоначелник, чиме је направљен велики корак ка употпуњавању возног парка овог предузећа.

– То је политика од које нећемо одустати и за свега месец или два очекује нас нова примопредаја возила за ЈКП „Градска чистоћа”. У питању су кипери за зимску службу, што је још једна инвестиција која долази из сопствених средстава, односно из уштеда које смо направили у овом предузећу. У последње три и по године, „Чистоћа” је купила 96 машина и по граду расподелила 35.000 канти и контејнера. У оквиру „Чистоће” раде и три рециклажна дворишта, али и поред великог броја позитивних помака, у граду је преостало још пуно посла по овом питању. Улажемо у раднике и обнављамо возни парк, што ће све дати одређени допринос да овај град постане боље и лепше место за живот – закључио је Мали.

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић, као и директор ЈКП „Градска чистоћа” Мирослав Богдановић.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” рекао је да је сваки камион, било да је „смећар” или „чистилица”, возило специјалне комуналне намене и као такво је од велике важности за функционисање предузећа.

– Са 10 нових камиона и возилима које ускоро очекујемо посао ће нашим радницима бити умногоме олакшан. Нови „камиони – чистилице” служиће и за одржавање пешачких зона – навео је Богдановић.