четвртак, 18. јануар 2018.

У Културном центру „Чукарица” бесплатне креативне радионице

Културни центар „Чукарица” крајем јануара и почетком фебруара организује бесплатне креативне радионице под називом „Скулптуре од папира – пињате”. Радионице су подржане од Секретаријата за спорт и омладину. Намењене су основцима и води их дипломирани вајар Мирјана Вуксановић, професор ликовне културе. Због огрaниченог бројa местa, потребно је да се заинтересовани пријаве нa телефон 011/3552-678.

Циљ ових радионица је упознавање полазника са ликовним елементима скулптуре и развијање креативности код деце доживљавањем и спознавањем богатства скулптуре, додавањем и одузимањем материјала на скулптури.

Радионице ће се 21. и 28. јануара, као  и 4. и 5. фебруара одржати у два термина – од 9 до 13 часова и од 13 до 17 сати. Полaзници требa дa понесу мaкaзе и лепaк зa креп пaпир. Групна изложба радова биће организована 6. фебруара, од 10 до 12 часова у галерији „Старт 06” Културног центра „Чукарица”. 

Пињата представља играчку направљену од папирне смесе, која се углавном користи на дечјим рођенданима. Декорисана је украсним папиром и испуњена слаткишима и конфетама. Најзанимљивије су пињате које деца сама измаштају, али и оне у облицима јунака из цртаних филмова, кугле и срца.