петак, 19. јануар 2018.

Подела ваучера за бесплатну школу пливања до 2. фебруара

Град Београд и у овој школској години наставља са реализацијом бесплатних  пројеката у области спорта од 1. до 28. фебруара за ученике основних и средњих школа.

Секретаријат за спорт и омладину ће до 2. фебруара делити ваучере са којим се остварује право на бесплатну школу пливања. Подела ваучера биће у просторијама овог секретаријата, Краљице Марије 1, сваког радног дана од 9 до 15 часова. 

Сви заинтересовани београдски ученици од 7 до 18 година моћи ће у зимским данима своје слободно време да проведу у спортским центрима, где им се пружа могућност да науче да клизају или пливају, а онима који су већ савладали те вештине да уживају у овим спортовима. Такође, заинтересовани ученици моћи ће да учествују у зимским камповима са разноврсним спортско-рекреативним програмима и креативним радионицама. 

Циљ бесплатних програма је да се свој деци без обзира на материјални статус омогући бављење спортом, стицање здравих животних навика и промена седалачког начина живота. Желимо да деца активно проводе слободно време у друштву вршњака и савладају нове вештине, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.

За све спортске програме препорука је да се заинтересовани ученици пријаве организатору пре почетка програма јер је број места ограничен. Такође, ученици који користе спортске објекте у обавези су да имају неопходну спортску опрему.

Најважније информације о програмима, укључујући и податаке о времену и месту одржавања програма, као и контакт телефоне организатора програма, могу се пронаћи овде. Препорука је да се корисници програма упуте на овај сајт јер тако најбрже могу доћи до информација које су им неопходне.

Позивамо све заинтересоване родитеље да посете секретаријат и преузму ваучер за своју децу. По преузимању ваучера дужни су да се пре почетка програма пријаве клубу који ће их евидентирати и распоредити у одговарајућу групу, саопштавају из Секретарија за спорт и омладину.