недеља, 21. јануар 2018.

Весић обишао прву овогодишњу берзу грамофонских проча

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас прву овогодишњу берзу грамофонских проча која је организована у Дому омладине, и поручио да је циљ акције упознавање младих генерација са музиком и носачем звука који су обележили једну епоху. 

– Као што смо и обећали, ова манифестација постала је традиционална јер ће се сваког месеца у току зиме одржавати у холу Дома омладине, а од априла до октобра биће пресељена на Цветни трг. Ово је дух Београда када се у разговору са продавцима и купцима присетите неких дивних концерата, албума или песама које су обележиле једну епоху – истакао је Весић. 

Он је подсетио да су некада људи из целе источне Европе долазили у Београд да гледају светске концерте и изразио очекивање да ће се главни град Србије убрзо вратати на мапу светске музичке индустрије. 

– Београд је метропола и заслужује такав статус и драго ми је да има пуно људи у нашој престоници који и даље воле и слушају грамофонске плоче, а са оваквим догађајима обнављамо ту лепу традицију – указао је градски менаџер, који је своју музичку архиву, такође, обновио са неколико плоча. 

Догађају је, поред великог броја излагача и посетилаца, присуствовао и вршилац дужности директора Дома омладине Београда Ненад Драговић.