уторак, 6. фебруар 2018.

Сарадњом државе, града и општина до бољих школа

Сарадњом државе, града и општина, све школе у Београду ће једна по једна бити обновљене или додатно опремљене у зависности од потреба, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је са председником општине Раковица Владаном Коцићем присуствовао презентацији пројекта реконструкције Основне школе „Бранко Ћопић” у Раковици, коју ће финансирати Канцеларија за јавна улагања, док је општина финансирала израду пројекта.

– Општина Раковица је добар пример сарадње свих нивоа власти. Данас смо овде видели пројекат за школу „Бранко Ћопић”, а ове године реконструисаће се и школа „Владимир Роловић” – рекао је Гак.

Тиме ће се, како је истакао, наставити инвестициони талас обнове школа који је започет прошле године великим реконструкцијама изгорелих школа у Гроцкој.

– За ову годину у буџету секретаријата имамо скоро 890 милиона динара за инвестиције у школе – поручио је Гак.

Одговарајући на питања присутних родитеља чија деца иду у ову школу, он је захвалио на подршци и разумевању.

Владан Коцић је истакао да ће радови на школи која има око 8.000 квадратних метара почети на лето и да ће укључити реконструлцију крова, фасаде, столарије, електроинсталација, чиме ће се, како је истакао, практично добити нова школа за око 1.500 ђака.

– Ово је значајна инвестиција за нашу општину – закључио је Коцић.