среда, 7. фебруар 2018.

Промоција Београда у Израелу

Туристичка организација Београда представља на Сајму туризма ИМТМ у Тел Авиву туристичку понуду наше престонице за тржиште Израела, које је наше највеће и најзначајније растуће туристичко тржиште, са процентом раста брoја гостију од 204 одсто у 2017. години. 

Првог дана сајма, штанд Београда и Србије посетио je Милутин Станојевић, амбасадор Републике Србије у Израелу, са сарадницима. Током обиласка сајма Yariv Levin, министар туризма Израела, посетио је штанд Србије, где се сусрео са Маријом Лабовић, директорком ТОС-а. На штанду је био присутан и Мирослав Кнежевић, државни секретар за туризам Министарства туризма, трговине и телекомуникација.  

На пословним састанцима, туристичке агенције, туроператори и новинари из Израела показали су велико интересовање за Београд и Србију.

Представљене су могућности за путовања, сити брејк садржаји, активни одмор, гастрономија, као и специјализоване туристичке туре и програми за госте из Израела. 

Туристи из Израела су у 2017. години доспели на листу ТОП 10 гостију у Београду, односно на осмом месту по бројности и другом по оствареним ноћењима. Проценат раста броја израелских туриста у прошлој години је 204 одсто, а остварених ноћења у београдским смештајним капацитетима 233 одсто, са даљом тенденцијом раста.