среда, 7. фебруар 2018.

Синиша Мали: Пројекат „Да се ради и гради по твом” мења град набоље

Градоначелник Београда Синиша Мали разговарао је данас у дворани Културног центра са младим Београђанима о пројекту „Да се  ради и гради по твом”. Он је поручио да овај пројекат представља истинску партиципацију грађана у послу Градске управе и охрабрио присутне да искористе последњи дан и предложе још идеја које би Београд учиниле бољим и лепшим. 

Догађају је присуствовао и помоћник градоначелника Борко Милосављевић. 

Градоначелник је изразио уверење да свако, без обзира на положај или материјалну ситуацију, може да промени набоље свој комшилук, део града или општину. 

– За пројекат „Да се ради и гради по твом” сутра истиче рок за подношење идеја и сугестија и желео сам да им дам подстрек да искористе последња 24 сата и кандидују још неку идеју која би наш град учинила бољим местом за живот. Град Београд је издвојио 200 милиона динара за овај пројекат, док ће свака општина обезбедити додатних 10 милиона. Сутра ће бити направљен пресек, након чега ћемо направити листе од по пет најбољих предлога са највише гласова за сваку општину, али и за читав град – рекао је Мали. 

Он је подсетио да ће после тога грађани Београда имати прилику да гласају и пројекат са највише гласова ће ове године бити реализован. 

– За мене је ово најважнији и најлепши актуелни пројекат, јер на овај начин дајемо могућност грађанима да кажу шта би желели да ураде или промене у граду. То представља праву партиципацију грађана у раду Градске управе – додао је Мали. 

Током прве две године мандата на месту градоначелника, навео је Мали, највише се бавио враћањем дугова који су наслеђени због чега није било ни времена ни средстава за овакве ствари. 

– Сада када су дугови враћени, јавне финансије стабилизоване, а на рачуну града је 14 милијарди динара, имамо прилику да се обратимо грађанима и покажемо да је ово њихов град. Њихов глас мора да се чује јер овај град припада свим Београђанима, нарочито младим људима пред којима је будућност – закључио је Мали.