четвртак, 8. фебруар 2018.

Весић: Свих шест трака на Бранковом мосту проходно од сутра од 18 сати

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да ће посљедња саобраћајна трака на Бранковом мосту која је била затворена за саобраћај због реконструкције бити проходна за саобраћај од сутра, 9. фебруара, од 18 сати.

–Свих шест саобраћајних трака на Бранковом мосту биће проходне за саобраћај од сутра од 18 сати и то три дана пре рока како смо обећали да ћемо то да урадимо – рекао је Весић и захвалио се компанији Мостоградња на добром раду и брзини, која реконструише Бранков мост. 

Он је подсетио да је грађанима обећао још у децембру прошле године да ће све саобраћајне траке на Бранковом мосту бити проходне од 12. фебруара.

Весић је додао да је неопходно током ноћи и сутрашњег дана заменити асфалт и поставити саобраћајну сигнализацију како би жута трака из правца Новог Београда која је сада затворена могла несметано да се користи.

Компанија Мостоградња, прецизирао је Весић, завршава радове на горњој страни моста вечерас у 21 сат, а од 22 сата радове на припреми траке за саобраћај почиње да изводи ЈП Путеви Београд, и додао да радови на припреми подразумевају хабање постојећег асфалта који је оштећен, постављање новог слоја асфалта и исцртавање хоризонталне саобраћајна сигнализације. 

– Ови радови биће завршени сутра, у петак, 9. фебруара у 18 сати и од тада свих шест саобраћајних трака на Бранковом мосту биће проходне за саобраћај. Како би ЈП Путеви Београд несметано обавили радове вечерас од 22  па све до сутра у 18 часова, на Бранковом мосту за саобраћај ће бити отворено четири од шест саобраћајних трака. Осим жуте траке у смеру од Новог Београда ка центру града, која је због радова на реконструкцији пешачке стазе затворена сада ће радници запосети и средњу траку у истом смеру како би извршили асфалтирање. Ових 20 сати, од 22 сата вечерас до 18 часова сутра, возилима ће бити на располагању четири саобраћајне траке и то три из правца од старог дела града према Новом Београду и једна, крајња лева трака из правца од Новог Београда ка старом делу града – поручио је градски менаџер и додао да ће се возила јавног превоза у смеру ка граду кретати саобраћајном траком која се у редовном режиму користи као крајња лева трака за смер ка граду, док ће се у супротном смеру, ка Новом Београду, кретати жутом саобраћајном траком.

Весић се захвалио грађанима на стрпљењу које су показали протеклих шест месеци док је трајала реконструкција Бранковог моста и рекао да сада када се поправка ближи крају и када је замењено скоро 40 тона челика може грађанима да каже да је део моста због оштећења био небезбедан за коришћење и да је морао хитно да буде поправљен. 

–Мост је сада реконструисан и безбедан а завршни радови на доњем делу моста са реке потрајаће још неко време али је најважније да ће саобраћај од сутра неометано да функционише – поручио је градски менаџер.