петак, 9. фебруар 2018.

Језеро у Реснику још један туристички потенцијал у Београду

Градска општина Раковица је, у сарадњи са Градом Београдом, обезбедила урбанистичке планове за подручје језера у Реснику, а данас су почели и радови на изградњи нове саобраћајнице у наставку Улице Саше Филиповића која води ка језеру у том насељу.

Ово подручје данас су обишли председник општине Раковица Владан Коцић,  министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић.

Министар Љајић је казао да се чине сви потребни напори да се обезбеде сви предуслови за улагања приватног сектора у развој туристичких потенцијала овог језера. 

– Ресничко језеро има туристичке потенцијале и с обзиром на то да је свега 17 километара од центра Београда, то може бити веома важан сигнал за долазак домаћих и страних гостију, развој ђачког и омладинског туризма. Очекујемо конкретне пројекте општине и града, а министарство ће обезбедити прва почетна средства. Са улагањима ћемо наставити и идуће године, и надамо се да ће се јавити инвеститори који ће уложити средства у овај туристички потенцијал – казао је Љајић, истакавши да ће то много значити за становнике Ресника, чији ће плацеви тако додатно добити на вредности.

Милосав Миличковић је потврдио да језеро у Реснику представља велики туристички потенцијал за општину Раковица и Београд, као и да и очекује да ће потенцијални инвеститори то препознати и уложити средства.

Општина Раковица је израдила студију о изводљивости и идејно решење за спортско-рекреативни комплекс, док је Институт „Јарослав Черни” израдио пројекат чишћења језера. Осим изградње саобраћајнице, која ће повезати језеро са остатком насеља, планирано је и решавање проблема канализације за домаћинства која се налазе у околини језера.